Ta strona używa cookies
Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny umcs.pl zostały zainstalowane pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.
Zespół ds. Projektów Badawczych Międzynarodowych informuje, że 1.04.2015 r. Narodowe Centrum Badań i Rozwoju ogłosiło konkurs na projekty badawcze międzynarodowe w obszarze przetwórstwa żywności.
JPI HDHL Joint Action Food Processing for Health
Nabór wniosków: 1.04.2015 – 15.07.2015 (poprzez system elektroniczny)
Budżet NCBR: 500 000 euro
Okres realizacji projektu: do 3 lat
Finansowanie: do 100 % kosztów kwalifikowalnych
Zakres tematyczny:
Kraje uczestniczące w konkursie: Belgia, Niemcy, Irlandia, Włochy, Holandia, Norwegia, Polska, Rumunia.
Konsorcjum: wymagany jest udział co najmniej 3, maksymalnie 8 partnerów pochodzących z co najmniej 3 różnych krajów objętych konkursem. Dopuszczany jest udział maksymalnie 2 partnerów z tego samego kraju.
Zgłoszone wnioski powinny jasno wskazać wartość dodaną płynącą ze współpracy w ramach konsorcjum.
Materiały do pobrania
Kontakt w NCBR:
Katarzyna Moczulska
tel.: +48 515 061 519
e-mail: katarzyna.moczulska@ncbr.gov.pl
Zespół ds. projektów badawczych międzynarodowych:
Magdalena Pokrzycka-Walczak, e-mail: magdalena.pokrzycka@poczta.umcs.lublin.pl
Anna Kotula-Pytel, e-mail: anna.kotula@poczta.umcs.lublin.pl
Tel. 537 54 58, Rektorat, p. 1306