Ta strona używa cookies
Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny umcs.pl zostały zainstalowane pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.
1. Enzymatyczna i nieenzymatyczna transformacja biomasy roślinnej (Anna Pawlik) Czytaj więcej...
2. Adaptacja grzybów rozkładających drewno do zmieniających się warunków środowiska i wykorzystanie tych procesów w biotechnologii (Grzegorz Janusz) Czytaj więcej...
3. Biokataliza przemysłowa z zastosowaniem bioprocesów enzymatycznych i grzybowych (Jolanta Polak, Marcin Grąz, Anna Jarosz-Wilkołazka) Czytaj więcej...
4. Opracowanie i walidacja technologii wytwarzania szkła o własnościach biobójczych dedykowanego do zastosowań architektonicznych i szklarniowych (Jolanta Jaroszuk-Ściseł) Czytaj więcej...
5. Bakteryjne i glonowe substancje polimerowe do uzdatniania wody
6. Grzybowa dehydrogenaza celobiozowa – aktywny składnik opakowań (Justyna Sulej) Czytaj więcej...
7. Enzymatyczna synteza kwasów aldobionowych w kontekście ich zastosowań biotechnologicznych (Justyna Sulej, Monika Osińska-Jaroszuk) Czytaj więcej...
8. Biotransformacje związków organicznych do produktów o właściwościach smakowo-zapachowych i właściwościach leczniczych (Mariusz Trytek, Mateusz Kutyła) Czytaj więcej...
Zobacz również: