Ta strona używa cookies
Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny umcs.pl zostały zainstalowane pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.
Grzyby to nie tylko smaczne dodatki do wielu dań, ale także źródło wielu podstawowych składników odżywczych, w szczególności tych mineralnych. Zapraszamy do zapoznania się z komentarzem eksperckim dr hab. Anny Matuszewskiej, prof. UMCS i dr hab. Magdaleny Jaszek, prof. UMCS z Katedry Biochemii i Biotechnologii w Instytucie Nauk Biologicznych UMCS. Naukowczynie przybliżają nam właściwości lecznicze grzybów, nie bez powodu nazywanych często „mięsem lasu”. Artykuł powstał w ramach cyklu „Okiem eksperta” realizowanego przez Centrum Prasowe UMCS.
Treść komentarza, z którego mogą Państwo korzystać (z zaznaczeniem autorek oraz uczelni) znajduje się w załączniku oraz jest dostępna pod linkiem: https://www.umcs.pl/pl/komentarze-eksperckie,22097,lecznicze-wlasciwosci-grzybow-komentarz-ekspercki,135868.chtm
Redakcje zainteresowane pogłębieniem tematu lub umówieniem ew. rozmowy prosimy o kontakt z Centrum Prasowym UMCS.