Ta strona używa cookies
Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny umcs.pl zostały zainstalowane pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.
Miło nam poinformować, że na jednym z największych polskich portali historycznych (histmag.org.) ukazała się recenzja pracy „Caelum in ore: rekonstrukcja antycznego smaku”. Jej autorkami są J. Majdanik oraz A. Janas, członkinie Studenckiego Koła Naukowego Amatorów Antyku działającego przy Zakładzie Historii Starożytnej Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie (obecnie już absolwentki, ciągle aktywne w lubelskim Stowarzyszeniu na Rzecz Popularyzacji Kultury Antycznej „Hellas et Roma”). Książka jest o tyle oryginalna, że, poświęcona została rekonstrukcji kuchni starożytnego Rzymu i zawiera kilkadziesiąt "uwspółcześnionych" przepisów à la Apicjusz. Całość recenzji do przeczytania na stronie: http://histmag.org/j-majdanik-a-janas-caelum-in-ore-rekonstrukcja-antycznego-smaku-recenzja-11807